30. srpna 2008

Datum vydání OpenOffice 3

Dneska jsem se náhodou dozvěděl velice pozitivní věc. Již v pondělí 1. září 2008 by měla vyjít další verze OpenOffice, verze Relase Candidate(RC), což je verze, která je posledním stádiem před vydáním verze finální. Je již kompletní a slouží pouze k testování toho, zda-li ještě neobsahuje nějaké doposud neobjevené chyby. Pokud neobsahuje, pak je později prohlášena za verzi finální a je tak určena pro officiální uvolnění. Pokud však obsahuje, chyby se opraví a opravená verze se označí za Relase Candidate 2 a postup se opakuje.

Další pozitivní věcí je, že by se tato verze měla uvolnit přímo i v CZ verzi(což je dle výše uvedeného pochopitelné), tudíž již odpadne instalace jazykového balíčku, jak jsme byly zvyklí i u Beta verzí(a potažmo i u jednotlivých testovacích sestavení), české prostředí bude plně integrované do instalátoru OpenOffice.

a) Finální verze 3.0

Vydání finální verze, pokud se neobjeví chyby v RC verzi, by mělo proběhnout v úterý 16. září 2008. Informace o této verzi si můžete přečíst např. zde , zde, zde(EN) nebo zde.

b) Další plány, aneb OpenOffice 3.0.1, OpenOffice 3.1 a OpenOffice 3.11

Ještě nebyla vydána ani finální verze 3.0 a již jsou určeny předběžné data vydání následných verzí i s předběžným nástinem toho, co by měla obsahovat.

OpenOffice 3.0.1 - tato verze OpenOffice by měla spatřit světlo světa v 2. prosince 2008 a měla by obsahovat např. podporu Arabštiny, vysokou věrnost dokumentu (pomocí Antialiasingu při kreslení ....) , více se dozvíte zde.

OpenOffice 3.1.0 - o obsahu této verze se ještě moc neví. Datum vydání je stanoveno na 5. března 2009. Více zde.

OpenOffice 3.1.1 - datum vydání je stanoven na červen 2009. Zde najdete roadmap projektu OpenOffice.

Žádné komentáře:

Okomentovat